Vállalkozásunk az MBC Marine cég kizárólagos magyarországi forgalmazója.

HAJÓKLÍMA ÉRTÉKESÍTÉS

Mikor úgy döntöttünk, hogy kifejezetten hajók hűtésére és fűtésére fejlesztett készülékeket forgalmazunk, pontos szempontrendszer szerint választottuk ki partnerünket. A kiválasztásnál fontos szempont volt:

 • Versenyképes ár
 • Kimagasló minőség
 • Európában meglevő dealer hálózat és garancia
 • NEM távol-keleti gyártó, ill. nem távol-keleti alkatrészekből összeállított termék

A folyamat végén az olasz MBC Marine cég termékeit választottuk, akik komoly múlttal rendelkeznek kifejezetten hajóklímatizálás és hajófűtés terén. A vállalat vitorlás és motoros hajókba gyárt berendezéseket 8000-150.000 BTU teljesítménnyel, és termékeik között szerepel egy kifejezetten kisebb méretű hajókba kifejlesztett típus is. Nagyon meggyőző volt számunkra, hogy a cég minden legyártott termékét még az átadás előtt kipróbálja és teszteli. A vállalkozás mérnökei és munkatársai rendkívül rugalmasak és innovatívak, ezért a napi kommunikáció és a többszöri személyes találkozó tovább erősítette bennünk, hogy jól döntöttünk.

BEÉPÍTÉS

Szakszerű klímabeépítés garanciával!

A szakszerű beépítés elengedhetetlen ahhoz, hogy egy klímaberendezés a legjobb teljesítményt nyújtsa.

Cégünk vállalja, hogy az általa értékesített berendezéseket szakszerűen beszereli és üzembe helyezi, továbbá az általunk végzett munkára teljeskörü garanciát nyújtunk!

KARBANTARTÁS

A klímaberendezések használattól függetlenül évente, legalább 2 alkalommal időszakos karbantartást igényelnek

Cégünk vállalja ezen karbantartási feladatokat, mely munkafolyamatot az alábbi lista alapján végzünk. (teljesség igénye nélkül)

 • A készülék általános ellenőrzése (szemrevételezése)
 • Légszűrők, vízszűrők tisztítása, cseréje
 • Fertőtlenítés, tisztítás (gomba, és baktériummentesítés)
 • Hűtővíz csövek tömítettség ellenőrzése (minden vezetéken)
 • Légcsatornák tömítettség ellenőrzése (minden vezetéken, és a kifúvókon)
 • Elektromos hálózat ellenőrzése
 • A berendezés tisztítása

Amennyiben a karbantartás/ellenőrzés alkalmával valamilyen rendellenességgel találkozunk, úgy a tulajdonossal felvesszük a kapcsolatot, és tájékoztatjuk a helyzetről, és a megoldásra javaslatot teszünk.

SZAKTANÁCSADÁS

Vállalkozásunk a légkondicionáló rendszerek értékesítéséhez és beszereléséhez kapcsolódó szolgáltatások széles körét nyújtja

A megfelelő hajóklíma kiválasztásához a személyes találkozó során a Comfort Yachting munkatársai felmérik a

 • hajó méretét, hűtendő kabinok számát
 • rendelkezésre álló helyet, mind a berendezés, mint a csövezés számára
 • tulajdonos specifikus igényeit, pl. hány kabin legyen hűtve, ill. fűtési funkció is
 • szükséges, milyen zajszint tolerálható, a hőmérsékletet kabinonként kívánja
 • beállítani, vagy esetleg egy központi termosztáttal, stb.

A helyzetfelmérés után, az igények pontos ismeretében tudjuk meghatározni mely klíma berendezések jöhetnek számításba és testreszabott ajánlatot adni. Jelenleg 4 féle hűtőegységet és számos befúvó egységet forgalmazunk, ezért elképzelhető, hogy egy adott hajóba több beszerelhető egységet is tudunk ajánlani.

Minden hajó és minden ajánlat egyedi, célunk hogy minden hajótulajdonos a számára ár/érték arányban a legjobbat nyújtsuk.

Hajóklíma vásárlásakor mindenekelőtt pontosan meg kell határozni a vásárolni kívánt készülék hűtő/fűtő teljesítményét, funkcióit, hogy az adott hajótípusba a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa és a tulajdonos hosszútávon elégedett legyen.

Vállalkozásunk a légkondicionáló rendszerek értékesítéséhez és beszereléséhez kapcsolódó szolgáltatások széles körét nyújtja vevői részére, pl. hőterhelés számítás, levegő és vízkábelek méretének,és hosszának meghatározása, szellőzőrácsok méretének, és darabszámának meghatározása, illetve a hajó típusa és a rendelkezésre álló hely figyelembevételével ajánlatot teszünk a beszerelhető légkondicionáló típusra vonatkozóan.

NYÁRI ÜZEMBE HELYEZÉS

A nyári üzemkezdetkor a berendezés egy kisebb átvizsgálást, üzembe helyezést igényel.

Az átvizsgálás során eltávolítjuk a téli fagyálló folyadékot, valamint egy mindenre kiterjedő ellenőrzést végzünk a készüléken és a csővezetékeken egyaránt.

TÉLIESÍTÉS 

A nyári szezon végeztével a készüléket téliesíteni kell.

A munkafolyamat során a berendezést kitisztítjuk és víztelenítjük. A téli fagymentesítést fagyálló folyadék feltöltésével biztosítjuk. Továbbá elvégezzük a hajóklíma általános átvizsgálását és – amennyiben szükséges- gondoskodunk a készülék megfelelő tárolásáról is.