A hajózási légkondicionálók SCP – SPLIT sorozata ideális megoldást jelent a kis- és közepes méretű (8-18m) hajók számára, melyből 6 féle modell áll rendelkezésre 10.000-től 24.000 BTU/h -ig terjedő hűtőteljesítménnyel.

R410A
Az MBC MARINE kínálatában 6 féle SPLIT modell áll rendelkezésre 10.000-től 24.000BTU/h-ig terjedő hűtőteljesítménnyel.

A split rendszerek beépítését elsősorban olyan hajókba ajánljuk, ahol a Self Contained (egytálcás) egység számára nincs megfelelő hely. A split klímarendszer 2 egységből áll, kompresszor és elpárologtató. A kompresszor a leggyakoribb esetben a motorterben kap helyet, míg az elpárologtató egység a hajó kabinjába keerül, mely jóval kevesebb helyet foglal, mint egy komplett Self Contained (egytálcás) klímaegység. 

Folyadékkristályos kijelzővel ellátott, falra szerelt digitális vezérlő segítségével ki-be lehet kapcsolni a rendszert, kiválasztható a megfelelő üzemmód (hűtés vagy fűtés), beállítható a kívánt hőmérséklet, valamint a ventilátor sebessége.

A split klíma rendszerek hűtéstechnikai csöveinek szerelése minden esetben F-gáz képesítéssel rendelkező szakember közreműködését igényli. A rendszer többi része a hagyományos beépítési követelményekhez igazodik, a hűtővíz szivattyút és a szűrőt egyszerűen csatlakoztatni kell a csöveken keresztül az egységben elhelyezett kondenzátorhoz, és a megszűrt levegőt rugalmas szigetelt csöveken keresztül elvezetni a kifúvó rácsokig.
A fém alkatrészek a hajózási alkalmazások számára ideális rozsdamentes acélból készültek.